NTNU Magasinbygget

StedTrondheim
OppdragsgiverNTNU
OppdragRammeavtale
ProgramVerksted for NTNUs bachlorprogram
Areal200 m²
StatusÅpnet juni 2019

Prosjektet omfatter en rehabilitering av et gammel, fredet magasinbygg på Kalvskinnet, som har blitt overtatt av NTNU. Bygget skal brukes som verksted for bachelorprogrammet bygghåndverk og teknisk bygningsvern. Det er gjennomført fire tiltak i tett samarbeid med antikvariske myndigheter; nytt tregulv, nye dører, nye vinduer og ny innvendig belysning.

Tregulvet er lagt for å skape et mer funksjonelt og varmere arbeidsgulv for verkstedbruk.

Etter et sterk ønske fra byggherren om å gjøre virksomheten inne mer synlig fra gaten, har de nye dørene fått store glassfelt i seg. Slik at når de eksisterende dørlemmene står åpen er det mulig å se inn. Vinduene er også gjort mer åpne slik at det kan være mulig å se inn i verkstedet. De nye dørene og vinduene i magasinbygget ivaretar funksjoner som sikkerhet, klimaskille og rømningskrav.